Kiseli kupus

Autor: tatjana   (palac x 3128) |moji recepti

0
Kiseli kupus ukusan je izvor C vitamina i pravo zimsko jelo. Može se poslužiti na salatu ili kao prilog mesnim jelima.

Sastojci

  • 1/2 kg ribanog kiselog kupusa
  • 15 dkg slanine
  • 1 glavica luka
  • 1 žlčica mljevene crvene paprike

Priprema

Kupus isprati od kiseline i ostaviti u cjedilu da se dobro ocijedi. Slaninu narezati na kockice i staviti u zagrijan lonac i pržiti ga dok ne ispusti masnoću i malo se zastakli pa dodati na sitno narezani luk i još malo pržiti dok se i luk ne zastakli. Dodati kupus, podliti s malo vode i pirjati 45 minuta do sat vremena na slaboj vatri. Pred kraj dodati mljevenu crvenu papriku.

Prosjek: 5 (+2)

I ovo trebate pogledati:

Sarma - PROČITAJTE Tingul Konoba Toni - PROČITAJTE Kiseli i slatki ribanac s dimljenim svinjskim mesom - PROČITAJTE Janjeća kalja - PROČITAJTE Gravče na tavče - PROČITAJTE
1/2 kg ribanog kiselog kupusa 15 dkg slanine 1 glavica luka 1 žlčica mljevene crvene paprike Priprema Kupus isprati od kiseline i ostaviti u cjedilu da se dobro ocijedi. Slaninu narezati na kockice i staviti u zagrijan lonac i pržiti ga dok ne ispusti masnoću i malo se zastakli pa dodati na sitno narezani luk i još malo pržiti dok se i luk ne zastakli. Dodati kupus, podliti s malo vode i pirjati 45 minuta do sat vremena na slaboj vatri. Pred kraj dodati mljevenu crvenu papriku. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+2)

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
1
Slika korisnika Zorka's

kiseli kupus kuhati u juhi, dodati slanine i bijelog luka, kuhati dok ne bude gotov. kupus ocijediti od juhe, stavit ga u toc od pecenja i malo ga pec ili na tavi ili u pecnici. to je recept od samostana Andexs iz Bavarske pozdrav Tadic Zorkaiz Augsburga.

2
Slika korisnika raull's

Kiseli kupus sa kobasicama i svinjskim nogicama

Sastojci :1 kg kiselog kupusa,4, kobasice ,2 friške svinjske nogice,5-6 špica luka,1/2 struka perusimula,sol ,papar ,1/2 dcl šuga od poma i,žlica svinjske masti i 2 žlice suncokretova ulja.

Načim pripreme :
Staviti veču teču na vatru i uliti ulje i mast. Oprani kiseli kupus ubaciti u teču i mišati. Izrizati luk i petrusimul.Ubaciti u kupus .Žutiti. Oprane kobasice i očišćene nogice ubaciti u teču. Sve skupa žutiti. Dodati malo soli i papra. Uliti 1/2 dcl šuga od poma.Uliti vode da pokrije kiseli kupus. Naglo uzavriti pa smanjiti na lagano. Kuhati oko 1sat.
Dobar tek uz dobru čašu vranca.

3
Slika korisnika Marina's

Krvavice i kiselo zelje.

4
Slika korisnika SANDRA's

Na kockice narezati svinjetinu posoliti (vegeta, sol i papar) popržiti na ulu da meso poprimi lijepu boju. Smanjiti vatru staviti 1 žlicu crvene paprike promješati zaliti vodom pa dodati pola kg kiselog zelja sve zajedno dinstati po ukusu dosoliti. Kad je kuhano dodati malo razmućenog brašna da dobijemo gustoću sve zajedno još malo prokuhati poslužiti uz pire krumpir.

A što predlažu drugi ljudi...

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

"Još jedan recept iz TOP 50"