Harmonija okusa

recepti_bez_slike
Brašna 0,12kg Maslaca 0,08kg Šećera u prahu 0,04kg Žumanjak 1 Sastojci za nadjev: Oštro brašno 0,04kg Maslac 0,04kg Šećer u prahu 0,04kg Kesten-pire 0,06kg Slatko vrhnje 20ml Bjelanjak 1 Šećer 0,02kg Cimet 1 žličica Krušne mrvice 0,04kg Šljiva svježe 0,12kg Sastojci za šlag: Slatko vrhnje 160ml Bijela čokolada 0,04kg Priprema: Prhko tijesto: Sve sastojke umjesiti u gipko tijesto, zamotati u foliju pa spremiti u hladnjak. Razvaljati tijesto na 2mm debljine, utisnuti u kalupe i spremiti u škrinju. Nadjev: Maslac narezati na listiće i staviti u škrinju. Brašno i šećer u prahu prosijati te staviti u multipraktik. Dodajte ledeni maslac i pulsirati do krušnih mrvica te spremiti u hladnjak. Kesten-pire, slatko vrhnje, bjelanjak, šećer i cimet pomiješati. U kalupe obložene tijestom stavite malo krušnih mrvica, do 1/3 kalupa nanesite kremu od kestena. Složite kockice šljiva pa do vrha napunite sa smjesom od oštrog brašna, maslaca i šećera u prahu. Peći na 180 stupnjeva oko 25 min. Ohladiti, izvaditi iz kalupa i prije ukrasiti sa šlagom Šlag: Slatko vrhnje zagrijati do ključenja, maknuti sa vatre i preliti preko čokolade. Mješati da se poveže, ohladiti i spremiti u hladnjak na 24 sata. Idući dan miksati u šlag.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)

Sastojci za prhko tijesto:

  • Brašna 0,12kg
  • Maslaca 0,08kg
  • Šećera u prahu 0,04kg
  • Žumanjak 1

Sastojci za nadjev:

  • Oštro brašno 0,04kg
  • Maslac 0,04kg
  • Šećer u prahu 0,04kg
  • Kesten-pire 0,06kg
  • Slatko vrhnje 20ml
  • Bjelanjak 1
  • Šećer 0,02kg
  • Cimet 1 žličica
  • Krušne mrvice 0,04kg
  • Šljiva svježe 0,12kg

Sastojci za šlag:

  • Slatko vrhnje 160ml
  • Bijela čokolada 0,04kg

Priprema:

Prhko tijesto:
Sve sastojke umjesiti u gipko tijesto, zamotati u foliju pa spremiti u hladnjak. Razvaljati tijesto na 2mm debljine, utisnuti u kalupe i spremiti u škrinju.
Nadjev:
Maslac narezati na listiće i staviti u škrinju. Brašno i šećer u prahu prosijati te staviti u multipraktik. Dodajte ledeni maslac i pulsirati do krušnih mrvica te spremiti u hladnjak. Kesten-pire, slatko vrhnje, bjelanjak, šećer i cimet pomiješati. U kalupe obložene tijestom stavite malo krušnih mrvica, do 1/3 kalupa nanesite kremu od kestena. Složite kockice šljiva pa do vrha napunite sa smjesom od oštrog brašna, maslaca i šećera u prahu. Peći na 180 stupnjeva oko 25 min. Ohladiti, izvaditi iz kalupa i prije ukrasiti sa šlagom
Šlag:
Slatko vrhnje zagrijati do ključenja, maknuti sa vatre i preliti preko čokolade. Mješati da se poveže, ohladiti i spremiti u hladnjak na 24 sata. Idući dan miksati u šlag.
 

Prosjek: 5 (+1)
Link izvora / potpis autora: Srednja škola Zabok, učenici: Vjekoslav Flegar i Matija Antol, kontakt: Branka
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)