Goveđi gulaš s vrhnjem

recepti_bez_slike
500-750 g govedine (od buta) 50 g masti 1-3 glavice luka 1 žličica paprike 1 šalica vruće juhe 1 žlica brašna 1/4 l kiselog vrhnja sol Priprema: Sitno narezan luk pržimo na vrućoj masti dok ne zažuti i pospemo ga paprikom koja smije samo jednom zašištati. Zatim dolijemo 3 žlice vode i dodamo meso narezano na krupne kocke pa ga posolimo. Postepeno dodavajući tekućinu, pirjamo meso u vlastitom soku dok ne omekša. Prigotavlja se 2-2,5 sata. Brašno dobro razmutimo s vrhnjem i mješavinu dodamo umaku. Gulaš s vrhnjem dobro prija i onda ako je priređen od teletine. Prilozi : slani krumpir, tjestenine, žličnjaci, okruglice od zemički, salata. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+1)

Sastojci:

  • 500-750 g govedine (od buta)
  • 50 g masti
  • 1-3 glavice luka
  • 1 žličica paprike
  • 1 šalica vruće juhe
  • 1 žlica brašna
  • 1/4 l kiselog vrhnja
  • sol

Priprema:

Sitno narezan luk pržimo na vrućoj masti dok ne zažuti i pospemo ga paprikom koja smije samo jednom zašištati. Zatim dolijemo 3 žlice vode i dodamo meso narezano na krupne kocke pa ga posolimo. Postepeno dodavajući tekućinu, pirjamo meso u vlastitom soku dok ne omekša. Prigotavlja se 2-2,5 sata. Brašno dobro razmutimo s vrhnjem i mješavinu dodamo umaku. Gulaš s vrhnjem dobro prija i onda ako je priređen od teletine. Prilozi : slani krumpir, tjestenine, žličnjaci, okruglice od zemički, salata.

Prosjek: 4 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)