Govedina sa vinom i krumpirom

recepti_bez_slike
8 tankih ploški pečene govedine 1 šalica usitnjenog crvenog luka ½ žličice soka od bijelog luka ½ šalice vina 1 šalica maslinova ulja 1 šalica kosanog peršuna 4 rajčice 1 žlica mesnog ekstrakta 1 žlica sitne paprike Priprema: Tanke ploške pečene govedine, kosani crveni luk, sok od češnjaka i vino stave se u plitku posudu i preliju uljem. Poslije 5 sati odvoji se luk s tekućinom, a meso peče u drugoj posudi dok s obje strane ne postane smeđe. Ulje koje je meso upilo u toku mariniranja dovoljno je za pečenje. Kad je meso gotovo, stavlja se na toplo mjesto i pospe kosanim peršunovim listom i oguljenim, ugrijanim rajčicama. Marinada se ugrije, zalije vinom te doda mesni ekstrakt i paprika. Sok se malo ukuha, a zatim izlije na govedinu.
 Jelo se servira uz pirjanu rižu ili krumpir pečen na maslacu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci:

  • 8 tankih ploški pečene govedine
  • 1 šalica usitnjenog crvenog luka
  • ½ žličice soka od bijelog luka
  • ½ šalice vina
  • 1 šalica maslinova ulja
  • 1 šalica kosanog peršuna
  • 4 rajčice
  • 1 žlica mesnog ekstrakta
  • 1 žlica sitne paprike

Priprema:

Tanke ploške pečene govedine, kosani crveni luk, sok od češnjaka i vino stave se u plitku posudu i preliju uljem. Poslije 5 sati odvoji se luk s tekućinom, a meso peče u drugoj posudi dok s obje strane ne postane smeđe. Ulje koje je meso upilo u toku mariniranja dovoljno je za pečenje. Kad je meso gotovo, stavlja se na toplo mjesto i pospe kosanim peršunovim listom i oguljenim, ugrijanim rajčicama. Marinada se ugrije, zalije vinom te doda mesni ekstrakt i paprika. Sok se malo ukuha, a zatim izlije na govedinu.
 Jelo se servira uz pirjanu rižu ili krumpir pečen na maslacu.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)