Bosanski jastuk

recepti_bez_slike
5 jaja 18 dag šećera 18 dag brašna limunova korica sastojci za kremu: 2 žutanjka 7 dag šećera 1 vanilin-šećer 2 dag brašna 1/4 l mlijeka 4 dag maslaca Sastojci za pjenu: 3 bjelanjka 15 dag šećera Priprema: Pripremite biskvitnu smjesu od navedenih namirnica. Ispecite biskvit u dubljoj posudi (20 x 30 cm). Zatim ga ohladite, razrežite po duljini u dva dijela, premažite kremom, poklopite drugim dijelom biskvita i sa svih strana premažite toplom pjenom snijega. Krema: Žutanjke i šećer izmiješajte, zatim umiješajte brašno, vanilin-šećer i prelijte kipućim mlijekom. Sve stavite u vruću vodenu kupelj, kuhajte kratko dok se ne zgusne, ohladite i umiješajte pjenasti maslac. Pjena: Bjelanjke i 7 dag šećera istucite u čvrst snijeg. Preostalih 8 dag šećera i 2 žlice vode kuhajte dok se rastopina ne vuče u nit, zatim je nalijevajte na istučeni snijeg i dalje tucite dok se pjena još jače ne zgusne. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.5 (+2)
Recept za bosanski jastuk, prepisala davno iz neke kuharice. Uživajte

Sastojci za biskvit

  • 5 jaja

  • 18 dag šećera
  • 18 dag brašna
  • limunova korica
sastojci za kremu:
  • 2 žutanjka
  • 7 dag šećera
  • 1 vanilin-šećer
  • 2 dag brašna
  • 1/4 l mlijeka
  • 4 dag maslaca
Sastojci za pjenu:
  • 3 bjelanjka
  • 15 dag šećera

Priprema:

Pripremite biskvitnu smjesu od navedenih namirnica. Ispecite biskvit u dubljoj posudi (20 x 30 cm). Zatim ga ohladite, razrežite po duljini u dva dijela, premažite kremom, poklopite drugim dijelom biskvita i sa svih strana premažite toplom pjenom snijega.

Krema: Žutanjke i šećer izmiješajte, zatim umiješajte brašno, vanilin-šećer i prelijte kipućim mlijekom. Sve stavite u vruću vodenu kupelj, kuhajte kratko dok se ne zgusne, ohladite i umiješajte pjenasti maslac.

Pjena: Bjelanjke i 7 dag šećera istucite u čvrst snijeg. Preostalih 8 dag šećera i 2 žlice vode kuhajte dok se rastopina ne vuče u nit, zatim je nalijevajte na istučeni snijeg i dalje tucite dok se pjena još jače ne zgusne.

Prosjek: 3.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)