Belgijska pita od jabuka

recepti_bez_slike
1/4 šalice rastopljenog maslaca 1/4 šalice mlijeka sol 1 šalica brašna 1 jaje 2 šalice zaslađenog pirea od jabuke 1 šalica šećera naribana kora jednog limuna 3 kapi limunova soka 1 bjelanjak 1/4 šalice nasjeckanih badema Priprema: Maslac, šećer i sol se pospu brašnom, doda jaje i sve zajedno se dobro promiješa. Dobiveno tijesto hladi se 2-3 sata. Zatim se razdijeli popola i tanko izvalja. Na dno tepsije položi se komad izvaljanog tijesta, a na njega stavi nadjev od jabuka (oko 2 cm debelo). Na to dolazi druga polovina tanko izvaljanog tijesta.?Šećer, kora i sok od limuna te dosta bjelanjka miješa se dok se ne dobije gusta krema. Njome se premaže gornji sloj tijesta i pospe bademima. Pita se zatim peče 30 minuta u pećnici. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci:

  • 1/4 šalice rastopljenog maslaca
  • 1/4 šalice mlijeka
  • sol
  • 1 šalica brašna
  • 1 jaje
  • 2 šalice zaslađenog pirea od jabuke
  • 1 šalica šećera
  • naribana kora jednog limuna
  • 3 kapi limunova soka
  • 1 bjelanjak
  • 1/4 šalice nasjeckanih badema

Priprema:

Maslac, šećer i sol se pospu brašnom, doda jaje i sve zajedno se dobro promiješa. Dobiveno tijesto hladi se 2-3 sata. Zatim se razdijeli popola i tanko izvalja. Na dno tepsije položi se komad izvaljanog tijesta, a na njega stavi nadjev od jabuka (oko 2 cm debelo). Na to dolazi druga polovina tanko izvaljanog tijesta.?Šećer, kora i sok od limuna te dosta bjelanjka miješa se dok se ne dobije gusta krema. Njome se premaže gornji sloj tijesta i pospe bademima. Pita se zatim peče 30 minuta u pećnici.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)