Austrijska torta

recepti_bez_slike
15 dag maslaca 15 dag šećera 15 dag naribanih lješnjaka 1 cijelo jaje malo muškatova oraha malo cimetova praha malo naribane limunove kore malo soli marmelada od ribiza Priprema: Dobro zamijesite tijesto od maslaca, šećera, lješnjaka i jaja, pa dodajte muškatova oraha, cimetova praha, naribane limunove kore i soli. Takvo tijesto raspolovite u dvije polovice i pustite da stoji oko pola sata. U zamašćenu tavu za torte složite jednu polovicu tijesta i namažite ga marmeladom od ribiza. Od druge polovice tijesta oblikujte prst debele valje i položite ih unakrsno na namazano tijesto. Gornju plohu premažite kistom, odnosno razmućenim jajem. Tortu stavite u vruću pećnicu i pecite je na srednje jakoj vatri 60 do 70 minuta. Torta je pečena kada je dobila zlatnorumenu boju. Narezati je smijete tek narednog dana. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci:

  • 15 dag maslaca
  • 15 dag šećera
  • 15 dag naribanih lješnjaka
  • 1 cijelo jaje
  • malo muškatova oraha
  • malo cimetova praha
  • malo naribane limunove kore
  • malo soli
  • marmelada od ribiza

Priprema:

Dobro zamijesite tijesto od maslaca, šećera, lješnjaka i jaja, pa dodajte muškatova oraha, cimetova praha, naribane limunove kore i soli. Takvo tijesto raspolovite u dvije polovice i pustite da stoji oko pola sata. U zamašćenu tavu za torte složite jednu polovicu tijesta i namažite ga marmeladom od ribiza. Od druge polovice tijesta oblikujte prst debele valje i položite ih unakrsno na namazano tijesto. Gornju plohu premažite kistom, odnosno razmućenim jajem. Tortu stavite u vruću pećnicu i pecite je na srednje jakoj vatri 60 do 70 minuta. Torta je pečena kada je dobila zlatnorumenu boju. Narezati je smijete tek narednog dana.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)