Arancini ili zašećerena narančina kora

recepti_bez_slike
1 kg ocijeđene narančine kore 60-80 dag šećera 3/4 l vode Priprema: Koru naranče izrežite na dugoljaste rezance i stavite ih močiti 5-6 dana u vodu, koju morate u međuvremenu više puta promijeniti. Šestog dana korice procijedite, izvažite i stavite kuhati u vodu prema gore navedenoj uputi. Kada su polumekane, dodajte šećer i kuhajte još tako dugo dok se sva tekućina potpuno ne zgusne. Zatim ih izvadite i još vruće povaljajte u kristalnom šećeru. Arancine sušite složene jedan do drugog na ravnoj površini. Poslužiti ih možete tek poslije 3 dana. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)

Sastojci:

  • 1 kg ocijeđene narančine kore
  • 60-80 dag šećera
  • 3/4 l vode
Priprema:

Koru naranče izrežite na dugoljaste rezance i stavite ih močiti 5-6 dana u vodu, koju morate u međuvremenu više puta promijeniti. Šestog dana korice procijedite, izvažite i stavite kuhati u vodu prema gore navedenoj uputi. Kada su polumekane, dodajte šećer i kuhajte još tako dugo dok se sva tekućina potpuno ne zgusne. Zatim ih izvadite i još vruće povaljajte u kristalnom šećeru. Arancine sušite složene jedan do drugog na ravnoj površini. Poslužiti ih možete tek poslije 3 dana.

Prosjek: 5 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)